op zoek naar rust, ruimte, een plek voor jou


Individuele therapie

In je dagelijkse leven kan er van alles zijn wat je bezighoudt, of waar je tegen aan loopt. Misschien zit je niet lekker in je vel, ervaar je stress of loop je vast in werk of relaties. Voel je je onzeker of weet je geen richting te houden in je leven? Misschien ben je somber, of heb je geen energie om voluit te leven. Het kan zijn dat je onrustig bent, rusteloos of machteloos. Of onzeker, ontevreden, je hebt geen zin meer in wat je doet. Of je loopt met de vraag wat doe ik er eigenlijk toe in mijn omgeving, mijn gezin, mijn werk? Wie ben ik eigenlijk? Wie wil ik zijn, wie mag ik zijn? Ook je relatie met God kan onder druk staan, of grote vragen oproepen. Wat vermoeiend en ongrijpbaar vaak. Zo wil je niet verder!
En de vraag kan ontstaan: Is er eigenlijk ook ruimte voor mij met dat wat er is in mijn leven?
Bewust of onbewust een vraag die veel mensen in zijn greep houdt. Want zowel fysiek als verstandelijk en gevoelsmatig heeft een mens ruimte nodig. Gewoon om te kunnen leven, te ontwikkelen en tot je bestemming te komen.
Als dit hierboven je bekend voorkomt, weet je welkom bij mij! In een intake kunnen we kennismaken met elkaar en kun jij beslissen of je met mij wil werken aan het proces van jouw leven.

 

Relatietherapie

Relaties zijn bedoeld als een prachtige manier om mensen samen te doen leven. Elkaar te ondersteunen en elkaar te doen bloeien. Hoe mooi kan dat zijn als er een emotionele verbondenheid is tussen twee mensen waarbij je je veilig en geliefd kan voelen.
Helaas is juist die verbondenheid vaak zoek en wordt het leven met je partner een stuk ingewikkelder dan je zou willen. Er kan dan teleurstelling ontstaan of verlies van vertrouwen. Daardoor groei je uit elkaar en voel je je eenzaam, je weet niet meer hoe het verder moet met jullie relatie. Ruzie of elkaar negeren zonder hoop kan het gevolg zijn. Dan zijn er allerlei vluchtroutes die je pijn kunnen verdoven. Je gaat op in je werk, hobby, je gezin of verslaving en ontvlucht zo de pijn van elkaar kwijt zijn. Hoe is het toch zover gekomen?
Relatietherapie geeft je de mogelijkheid om een antwoord te vinden op die vraag. Jullie kunnen samen opzoek gaan naar hoe jullie je relatie hebben ingericht en welke patronen je met je partner hebt ontwikkeld. Het is belangrijk om te gaan zien hoe jullie op elkaar reageren in de praktijk van jullie relatie. Een terugblik, maar dan ook op zoek naar hoe je je relatie kunt verstevigen en weer tot bloei kan laten komen. Ook als je samen gelukkig bent en je relatie verder wilt doen groeien is relatietherapie een mooie manier om samen aan de slag te gaan.

 

Groepstherapie

Dit is een vorm waarbij je met meerdere (maximaal zes) mensen in een groep werkt aan jouw proces. Je ontmoet elkaar en je leert aan elkaar. In een groep net als in het leven waar je ook te maken hebt met een gezin, of andere groepen waar je in functioneert. Maar nu onder begeleiding van mij. Je kan in zo’n groep bijvoorbeeld leren wat grenzen zijn, keuzes maken, omgaan met wantrouwen en vertrouwen. Of misschien eerst wel over plek voor jou in de groep. Deze vorm start al dichter bij hoe we bedoeld zijn. Ik geloof dat we als mens bedoeld zijn om geïntegreerd samen te leven. God heeft ons bedoeld in gezinnen en families, niet alleen als losse individuen.